Dečija stomatologija

Česti pacijenti naše stomatološke ordinacije su deca, na čemu smo veoma ponosni. Naš cilj je da deca na vreme steknu pravilne navike u održavanju oralne higijene, prevaziđu strah od stomatologa i razviju naviku redovnih kontrola, što je ključno za očuvanje zdravlja usta i zuba tokom života. Preporučujemo da prvu posetu stomatologu obavite oko treće godine života.

Naše usluge uključuju:

Uklanjanje mekih naslaga sa zuba uz obuku o pravilnom održavanju oralne higijene: Ova bezbolna i jednostavna intervencija preporučuje se prilikom prve posete. Deca je rado prihvataju, što predstavlja važan prvi korak u prihvatanju svih ostalih stomatoloških intervencija.

Popravka mlečnih zuba: Ukoliko se pojavi karijes na mlečnim zubima, potrebno ih je popraviti. Pored klasičnih „belih plombi“, nudimo plombe u različitim bojama (plava, roze, zelena, ljubičasta…) za bočne mlečne zube. Deca mogu izabrati boju plombe, što je posebno zanimljivo za njih.

Vađenje mlečnih zuba.

Zalivanje fisura: Ova preventivna intervencija smanjuje mogućnost nastanka karijesa na bočnim zubima. Bezbolna je i prijatna, te je preporučujemo kao jednu od prvih intervencija kako bi dete steklo saradnju i poverenje u stomatologa.