Estetska stomatologija

U stomatološkoj praksi konstantno raste interesovanje pacijenata za različite vrste estetskih korekcija zuba. Pored izrade različitih vrsta bezmetalnih krunica i vinira, postoje i manje invazivne procedure koje poboljšavaju izgled prirodnih zuba.

Izbeljivanje zuba je tehnika kojom se zubi tretiraju pomoću karbamid peroksida, koji kontinuirano otpušta aktivni kiseonik i dovodi do promene boje zuba, odnosno postizanja svetlije nijanse zuba. U zavisnosti od primenjene tehnike i koncentracije karbamid peroksida, radimo:

Kućno izbeljivanje zuba – pacijent nakon obuke u ordinaciji i izrade individualnih nosača za gel samostalno izbeljuje zube kod kuće.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba – sprovodi se u ordinaciji, najčešće u dve seanse po 40 minuta.

Peskiranje zuba je intervencija koja omogućava uklanjanje mrlja sa zuba različitog porekla (od crnog vina, cigareta, čajeva i drugih namirnica i napitaka). Na ovaj način moguće je ukloniti mrlje i sa teže dostupnih mesta – kako sa zuba, tako i između njih.

Tretman bele mrlje ICON metodom je savremena metoda kojom se postiže eliminacija belih mrlja sa zuba nanošenjem gelova iz ICON seta dok bele mrlje ne nestanu. Metoda je minimalno invazivna, bez brušenja, bez bola, samim tim i bez potrebe za lokalnom anestezijom. Rezultati su odmah vidljivi i trajni.