Protetika

Nadoknada izgubljenih zuba je ključna za povratak osmeha, funkcionalnosti i očuvanje preostalih zuba. U zavisnosti od broja, rasporeda i stanja preostalih zuba, preporučićemo vam najbolju vrstu nadoknade koja će vam pružiti željeni osmeh i funkciju.
Metalokeramičke krunice: Izrađene od kombinacije metala i keramike, ove krunice su izuzetno izdržljive i estetski prihvatljive.
Bezmetalne krunice: Postoje različite vrste bezmetalnih krunica koje se prilagođavaju vašim potrebama. Ove krunice su veoma estetske, jer ne sadrže metalnu osnovu.
Keramičke fasete: Fasete su tanke keramičke ljuspice koje se postavljaju na prednju stranu zuba kako bi se popravile estetske nepravilnosti i oštećenja.
Kompozitne fasete: Slično keramičkim fasetama, kompozitne fasete se koriste za popravku estetskih nedostataka. Izrađuju se od kompozitnog materijala visoke estetike.
Totalne i parcijalne proteze: Postoje različite vrste totalnih i parcijalnih proteza koje se prilagođavaju vašim potrebama i stanju preostalih zuba.
Kombinovane proteze: Ove proteze se sastoje iz više delova. Neki delovi su trajno cementirani, dok su drugi mobilni. Veza između ovih delova ostvaruje se posebnim veznim elementima (atecmenima), koji pružaju sigurnost i postižu maksimalnu estetiku i funkcionalnost.
Trajnost protetskih radova u proseku iznosi 10 godina, uzimajući u obzir redovno održavanje higijene (o čemu ćete dobiti detaljna uputstva u zavisnosti od vrste protetskog rada), izbegavanje loših navika i redovne kontrole.